sâmbătă, 16 iulie 2011

despre libertate

,,Când răspundem acestor chemări, totul se schimbă. Descoperim că tot ce ni se întâmplă e după „scenariul” nostru, inspirat de la „ai noștri” și că Dumnezeu a rânduit să ne lase la „mintea noastră” până vom voi să alegem liberi „Mintea Lui”. În acest timp ne păzește și ne conduce cu Pronia Sa, fără să ne stingherească libertatea, care constă în libertatea de a alege între a-L primi sau a-L alunga din viața noastră. Numai această alegere e liberă. Celelalte sunt dictate de nevoi, de dorințe, de plăceri, de frică etc.
Da, poți să-ți pierzi cu totul libertatea față de păcat, de patimă. Dar niciodată nu-ți va fi luată libertatea de a alege să-L chemi pe Domnul în ajutor ca să te elibereze de păcat și să-I dai Lui locul pe care îl ocupă acum plăcerea păcatului... Asta e moartea față de păcat, e răstignirea pornirilor compulsive scrise în sinapsele păcatului.'' (Maica Siluana)


tot raspunsul maicii aici:
 http://www.sfintiiarhangheli.ro/intrebari/20110328/vrea-s-n-eleg-cum-se-mpac-libertatea-total-omului-cu-interven-ia-sa-n-vie-ile-noa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu